…
20 Kasım 2017, Pazartesi

"Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında düzenlenen toplantıların altıncısı Şanlıurfa’da gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Evlilik Öncesi Eğitim Programının ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla geliştirilmiş olan Evlilik Öncesi Eğitimi 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesinin Şanlıurfa’da gerçekleşen altıncı toplantısı Şanlıurfa Vali Yardımcısı Adem Ünal, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti ve Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mürsel Keçeli’ nin yaptığı açılış konuşmalarıyla gerçekleştirildi.
Ülkemizde parçalanmış ailelerin çokluğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Adem Ünal şöyle devam etti: “Evliliklerin bozulmaması, sağlıklı ailelerin kurulması için çabalayacağız. Özelliklere gençlere başta eş seçimi ve iletişim konularında eğitimler vereceğiz. Uzun, sağlıklı ve mutlu evlilikler kurarak dünyaya örnek bir toplum olabiliriz. Toplum için önemli bir görev üstleniyoruz ve bunun için hep birlikte çabalayacağız.”
Programda konuşan Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti “Bakanlığımızın en önemli politikalarından biri koruyucu ve önleyici tedbirler alarak mutlu ailelerin oluşumuna katkı sağlamaktır, biz büyük bir aileyiz ve büyük bir çalışmaya imza atmak için buradayız” şeklinde konuşarak tüm paydaşlardan destek istedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mürsel Keçeli evlilik kararı verilmeden önce evlilikten beklentilerin cevaplanması gerektiğini vurgulayarak Evlilik Öncesi Eğitimle eşlerin evlilikte yaşanan problemlerle başa çıkabilmeyi öğreneceğini belirtti.  “Bu eğitimin yurt genelinde yaygınlaştırılması Şanlıurfa ili için de büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.
Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in yaptığı proje sunumu ile devam eden toplantıya, ilçe belediye başkanları ve yetkililer, il jandarma komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, STK’lar ve sosyal hizmet merkezi idarecileri katıldı.
Programın ikinci günü çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen Eğitici Eğitimi ve sertifika töreniyle sona erdi.