…
03 Kasım 2017, Cuma

“Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında dördüncü toplantı ve Eğitici Eğitimi Konya’da gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi”nin dördüncü toplantısı Konya ilinde gerçekleştirildi. Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti ve Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantı Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in proje sunumu ile devam etti.
 
Programda konuşan Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta “Dünyada bizi en kuvvetli yapan unsur ailedir, sadece kadının ya da sadece erkeğin gayretleriyle aile kurumu varlığını sürdüremez, aileyi koruyabilmek için devletin tüm kurumlarıyla ailenin korunmasına destek olmalıyız, aile zarar görürse çocuklar yani gelecek nesiller zarar görür.” dedi.
 
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, TÜİK verilerine göre boşanmaların yaklaşık yüzde 40’ının ilk 5 yılda gerçekleştiğini kaydetti. Ailenin toplumun temeli olduğunu belirten Taşkesti, “Bu projenin amacı gençlere evlilik öncesi gerekli bilgilendirmelerin yapılarak hızlı verilen boşanma kararlarının bir nebze olsun önüne geçebilmek.” şeklinde konuştu.
 
Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan ailenin güçlü bir kurum olduğu ve daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yalnız değiliz, tüm paydaş kurumların bize destek olacağına inanıyorum” dedi.
 
Vali Yardımcısı Mehmet Usta, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen, Sosyal Hizmet Merkezi müdürleri ve çok sayıda kamu kurum kuruluşlarının üst düzey yetkililerin katıldığı programın ikinci günü Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi ile tamamlandı.