…
27 Kasım 2017, Pazartesi

“Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi” 1. Aşaması kapsamında yapılan programların yedincisi Hatay’da gerçekleştirildi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Evlilik Öncesi Eğitim 2017-2018 Yaygınlaştırma Projesi’nin yedinci toplantısı Hatay ilinde gerçekleştirildi. Hatay Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti ve Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı’nın açılış konuşmalarını yaptığı toplantı Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in proje sunumu ile devam etti.
Programda konuşan Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş güçlü bireylerin ancak sağlıklı aileler içerisinde yetişebileceğine dikkat çekerek “Eğer güçlü bir toplum istiyorsak öncelikle aile biriminin temellerini sağlam atmamız gerekiyor.” dedi. Hatay’da çocuk, kadın, engelli konusunda bütün kurumlarla sürekli uyum ve işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Demirbaş “Bu eğitimler süresince de herkesin üzerine düşen görevi yapacağını ve hep beraber ildeki bütün gençlere suya düşen bir damla misali halka ulaşabileceğinizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Bakanlığın en önemli politikalarından birinin koruyucu ve önleyici tedbirler alarak mutlu ailelerin oluşumuna katkı sağlamak olduğunu ifade ederek Evlilik Öncesi Eğitimin genç çiftlere ulaştırılması konusunda tüm paydaşlardan destek istedi.
Programın açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı Evlilik Öncesi Eğitim Programı’nın,  evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilik ile ilgili gerçekçi beklentiler oluşturmaları, etkili iletişim kurma yollarını ve olası çatışma ve sorunlarla nasıl baş edebileceklerini bilmelerine fırsat vereceğini belirtti.
Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Taşkesti, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı, ilçe belediye başkanları ve Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Hatay Barosu, Hatay Müftülüğü ile çok sayıda kamu kurum kuruluşlarının üst düzey yetkililerin katıldığı programın ikinci günü Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğitici Eğitimi ile tamamlandı.