…
01 Aralık 2016, Perşembe

Edirne’de Siroma Projesi kapsamında eğitici eğitimi gerçekleştirildi.


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi (SİROMA) Projesi kapsamında, Roman vatandaşlara hizmet verecek olan kamu personellerine yönelik gerçekleştirilen eğitici eğitimi Edirne'de düzenlendi.

 

Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Desteklenmesi (SİROMA) Projesi 1. Eğitim Toplantısına Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Sebahattin Bilgiç, Edirne Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat ve görevli meslek elemanları katıldı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İş-Kur ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı 150 personelin katıldığı eğitim 3 gün sürerken eğitimde Roman vatandaşlara hizmet verecek kamu personellerine yönelik bilgilendirilmede bulunuldu. Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

 

Dezavantajlı bireyleri desteklemek üzere 12 farklı ilde uygulanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen projeyle, pilot bölgelerde yaşayan Roman vatandaşların temel kamu hizmetlerine erişim ve talebi ile hedef grupta yer alan vatandaşların istihdam edilebilirliğinin artırılması amaçlanıyor.