…
12 Ağustos 2016, Cuma

''Devletimizin bütün imkanlarıyla şehit yakınları ve gazilerimizin yanındayız''


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini durdurmak isterken şehit düşen vatandaşlarımızın ailelerini ziyaretlerini sürdürüyor.

 

Bakan Kaya, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Genelkurmay Başkanlığı'nda hainler tarafından şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Bakan Kaya, ‘’Milletimiz hainlerin kullandığı tankların, uçakların karşısında iman gücüyle durdu’’dedi.

 

’’Milletimiz; vatanına, bayrağına göz diktirmeyen kahramanlarımızı asla unutmayacak’’  diyen Bakan Kaya, ‘’Milletine kurşun sıkacak kadar gözü dönmüş hainler en ağır cezaları alacaklar’’ ifadesini kullandı.

 

Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’ndeki saldırıda şehit düşen polşs memuru Demet Sezen’in evinide ziyaret eden Bakan Kaya, ‘’Şehitlerimiz Peygamberlikten sonraki en üst makama erişti’’ dedi.

 

Bakan Kaya, Genelkurmay Başkanlığının önündeki saldırıda şehit olan Ali Mehmet Vurel’in baba ocağına da taziye ziyaretinde bulundu.

 

Şehit Ali Mehmet Vurel’in annesi, ‘’Oğlum askerden geleli bir hafta olmuştu. Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyar duymaz koşarak evden çıktı. Rabbim ona şehitlik makamını nasip etti. Allah devletimizden, sizlerden razı olsun. Bizi hiç yalnız bırakmadınız’’ şeklinde konuştu.

 

Bakan Kaya, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşen Selim Cansız, Beytullah Yeşil, Erkan Er, Mustafa Avcu, Cengiz Polat, Suat Akıncı ve Özgür Gencer’in evlerine de taziye ziyaretinde bulundu.

 

Devletimizin bütün imkanlarıyla şehit yakınları ve gazilerimizin yanında olduğunu belirten Bakan Kaya,‘’Onlar bu ülkenin kahramanları, bizler ne yapsak onların fedakarlığının yanında az kalır’’ dedi.