…
24 Şubat 2016, Çarşamba

Bakan Ramazanoğlu Batman'da


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, çalışma ziyaretlerinde bulunmak üzere Batman’da.
 
Aile Sosyal Destek Pogramının Batman ayağını başlatmak üzere kente giden Bakan Ramazanoğlu, Vali Azmi Çelik’i ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, proje çerçevesinde her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını belirterek, “Batman’da da bunu başlattık. Bugün hizmet içi eğitimlerimizi de yapacağız” dedi.
 
Bakan Ramazanoğlu proje ile aile yapısını güçlendirmeyi hedeflediklerini aktaran, güçlü ailelerin problem çözmede daha başarılı olacağını kaydetti.
Kız çocuklarının okulda kalma süresinin önemine de değinen Bakan Ramazanoğlu, “Kız çocuklarımızın okulda kalmasını, 12 yıl temel eğitimini tamamlamasını ve daha fazla kızımızın üniversiteye devam etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
 “Gerek cinsel istismar, gerek kadın cinayetleri konusunda sıfır toleranslıyız”
 
Bir gazetecinin Kayseri’de cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddia edilen lise öğrencisine ilişkin sorusunu yanıtlayan Bakan Ramazanoğlu, çocuk ve kadınlara yönelik bütün taciz ve cinayetleri şiddetle kınadığını vurguladı.
 
Bakan Ramazanoğlu, Bakanlık olarak davaya müdahil olduklarını aktararak, "Kim bu suçu işlediyse en ağır cezanın verilmesi konusunun sonuna kadar takipçisiyiz. Bu davada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak davaya müdahil olduk, yakından takip ediyoruz. Gerek cinsel istismarlar, gerek kadın cinayetleri konusunda sıfır toleranslıyız. Verilmesi gereken en ağır cezanın hiçbir indirime uygulanmadan verilmesi için sonuna kadar takipçiyiz. Ailesine psiko-sosyal destek veriyoruz ve yakından ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.