…
02 Nisan 2016, Cumartesi

Antalya’da yapılan Aile Eğitim Programı (AEP) Formatörleri Hizmet İçi Eğitim Programı ile Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitim Programı sona erdi.


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 28 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Aile Eğitim Programı (AEP) Formatörleri Hizmet İçi Eğitim Programı ile Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi sona erdi.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü İnci SEZER BECEL yaptığı kapanış konuşmasında, katılımcılara geldikleri ve son derece ilgi ile programa devam ettikleri için teşekkür etti. Uzun zamandır yapılması planlanan hizmet içi eğitimlerin bugün gerçekleştirilmesini oldukça önemli bulduğunu belirten BECEL sözlerine şöyle devam etti: “Aile toplumun en güçlü birimi, insanların kalesidir. Değişen zamanla birlikte kadim değerlerimizde bazı yıpranmalar, zaaflar oluştuğunu her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Bu yüzden ailenin önemi, yapmış olduğumuz eğitimlerin ne kadar gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Sanayileşmenin getirdiği şehirleşme sonucunda büyük şehirlerimizde iletişimsizlik had safhada, sahip olduğumuz değerleri gelecek kuşaklara aktarabilmemiz gerekiyor. Sizler alandan gelen ve ailelerle birebir çalışan arkadaşlarımız, sahadaki gözümüz kulağımızsınız. Aile yapısını araştırıp güçlendirmek, üretilmesi gereken politikaları üretmek, aileyi ve bireyi güçlendirmek için bizlerle beraber tüm gücünüzle çalışmaktasınız. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak biliyoruz ki, güçlü aile; güçlü birey, güçlü kadın, güçlü çocuk, güçlü toplum ve nihayetinde güçlü ülke demektir. Bunların hiçbiri birbirinin karşıtı değildir. Genel Müdürlüğümüzün yakında hayata geçireceği ASDEP, bir Türkiye projesidir. En yakın zamanda hayata geçmesi için çalışmalara başladığımız bu proje ile, hizmetlerimiz toplumun her kesimine daha rahat ulaşacak, taşradaki çeşitli kurumları ile yapacağımız işbirlikleri ile güçlü aile hedefimize daha da yaklaşacağız. Unutmayın ki bizler, sizlerle güçlüyüz. Planlanan ve uygulamaya konulan çalışmalar ancak çalışan kişilerin istekleri, işlerini önemsemeleri doğrultusunda olumlu sonuçlar doğurur. Aileyi bir bütün olarak gören, kadını ve erkeği kapsayan bu eğitimlerin nitelik olarak da nicelik olarak artmasını, daha kapsamlı olmasını diliyoruz, bunun için çalışıyoruz.”
Aile Eğitim Programı (AEP) Formatörleri eğitim süresince gerçekleştirilen oturumlarda programın güçlü ve zayıf yönlerini tartışarak nasıl geliştirilebileceği üzerinde fikir alışverişinde bulundular. Programa Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Engin DENİZ de sunum teknikleri, yetişkin eğitiminin özellikleri, dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda katkılarda bulundu.
 
Aile Eğitim Programı (AEP) Formatörlerinden oluşan 48 kişilik ekip yaptıkları beş günlük çalışmada illerde karşılaştıkları sorunları, çözüm önerilerini, planladıkları hedefe ulaşmak için gerçekleştirecekleri faaliyetleri ve işlem basamaklarını grup çalışması yöntemi ile belirlediler.
Beş ayrı gruba ayrılan formatörler programın geliştirilmesi için yeni modül ve ünite önerilerini de paylaşırken sahada ihtiyaç duydukları yasal düzenlemeler, karşılaştıkları zorluklarla ilgili geri bildirimlerde bulundular. 
Genel Müdürlüğümüzün düzenlediği bir başka eğitim olan Boşanma Süreci Danışmanlığı Eğitimi ise 3 günü teorik, 2 günü uygulamalı olmak üzere gerçekleştirildi. Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmetinin daha etkin ve verimli olarak devam edebilmesi için planlanan eğitim, hizmeti gerçekleştiren psikolog, sosyal çalışmacı, psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunu personellerimize yönelik olarak gerçekleştirildi. 
Söz konusu eğitime; 81 ilimizdeki taşra teşkilatında görev yapmakta olan, bu hizmet alanında çalışmaya gönüllü 152 meslek elemanı katıldı.
Eğitime Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Uzman Psikolog Emre KONUK, Aile ve Evlilik Danışmanı Ahmet Cemil ÖLÇER, Psikiyatrist/Psikoterapist Aydın DEMİRKOL, Marmara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Azize Nilgün CANEL, Antalya ASPİM’de görevli Avukat Serap DEMİREKİN de bilgi birikimleri ile destek verdiler.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği eğitim programları kapanış törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdür Yardımcısı Nevzat ÖZER de katıldı.
Aile Eğitim Programı (AEP) Formatörleri Hizmet İçi Eğitim Programı ile Boşanma Süreci Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi, yapılan değerlendirme toplantıları ve kapanış konuşmalarının ardından dilek ve temennilerle sona erdi.