…
09 Şubat 2018, Cuma

Ankara’da Aile Eğitim Programı Eğitici Eğitimi düzenlendi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında 05-09 Şubat 2018 tarihlerinde Eğitici Eğitimi gerçekleştirildi. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesinde çalışan farklı meslek dallarına mensup 30 personel katıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen programın açılışına Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Yılmaz katıldı.
Eğitimin açılış konuşmasını yapan Erkoç, “bir aile bir dünya demektir, bir aileyi kurtarmak dünyayı kurtarmak anlamına gelir” sözleriyle ailenin önemini vurguladı. Bakanlığın koruyucu ve önleyici sosyal politika hedeflerinden olan Aile Eğitim Programının ailelerin bilinçlendirilmesinde büyük rol oynadığını belirtti. Programın devamında Aile Eğitim Programının yapısını ve AEP Eğiticiliğini anlatan Şen, programın yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı. Bu konuda eğiticilere büyük görev düştüğünü, yapılacak olan eğitimlerle daha güçlü ve sağlıklı aileler hedefine ulaşılabileceğini söyledi.
5 Şubat 2018 tarihinde başlayan Eğitici Eğitimi Programında Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Kan, TED Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşad Demirutku ile Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görevli AEP formatörleri görev aldı.
AEP Eğitici Eğitimi Programı Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç’un yaptığı kapanış konuşması ve sertifika töreniyle sona erdi.