…
05 Temmuz 2019, Cuma Ankara, Türkiye

Almanya Düsseldorf Ataşeliğimiz İşbirliğinde AEP Eğitici Eğitimi gerçekleştirildi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ATHGM) tarafından yürütülmekte olan Aile Eğitim Programı (AEP)’nın yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında 24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında Eğitim Yayın Daire Başkanlığı toplantı salonunda uzaktan eğitim yöntemiyle Almanya Düsseldorf Ataşeliğimiz işbirliğinde ataşeliğimiz meslek elemanları ve T.C. Berlin Din Hizmetleri Müşavirliği'nde (Düsseldorf, Frankfurt, Köln, Essen, Stuttgart, Karlsruhe, Hannover, Nurnberg, Hamburg, Mainz, Berlin, Münih) görev yapan din görevlilerine yönelik AEP Eğitici Eğitimi gerçekleştirildi.

ATHGM ve Düsseldorf Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Ataşeliği işbirliğiyle düzenlenen Eğitici Eğitimi, Daire Başkanı Rahime Şen’in açılış konuşması ve “AEP’nın Tarihçesi ve Yapısı” konulu sunumu ile başladı.

Genel Müdürlüğümüzde görevli AEP Formatörleri Binay Bilge Annak, Esra Yaman, Fatma Karataş, Gamze Işık, Hava Ömeroğlu, Sevinç Tok ve Sibel Danışman Uzbilek’in sunumları ile devam eden Eğitici Eğitimi Programına 53 kişi katıldı. Programın bitiminde e-posta yoluyla sınav gerçekleştirildi ve başarılı olanlara sertifikaları hazırlandı.