…
19 Nisan 2016, Salı

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü İnci Sezer Becel, Şanlıurfa Suruç ve Harran’da çadır ve konteyner kentleri ziyaret etti.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü İnci Sezer Becel, Suruç Çadırkent ve Harran Konteynerkenti ziyaret etti. Konteyner kent ve çadır kentte incelemelerde bulunan Becel, Suriyeli Mültecilerle alakalı sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi aldı. İnci Sezer Becel incelemeler sonrasında Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürleri ile toplantı gerçekleştirdi.
 
Toplantıda, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, yaklaşık 5 yıldır Suriye’de devam eden iç savaştan dolayı ülkelerini terk ederek ülkemize gelen Suriyeli Mültecilere yönelik yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumun ardından Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Becel,  alanda çalışan meslek elemanlarıyla sohbet ederek karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi aldı.
 
Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanı Durmuş Ali Daldallı, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen, Harran Kaymakamı Temel Ayca, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zorlu, Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar’ın da katıldığı incelemeler sonunda ziyaretlerin sık sık yapılacağı belirtildi.