…
…
…
…
…
…
02 Eylül 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ali Çevik Atandı


22 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı’nın 2019/291 nolu Atama Kararı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine Ali Çevik atandı.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünde düzenlenen törende Dr. Muhammet Örnek sürdürmekte olduğu Genel Müdürlük görevini Ali Çevik’e devretti.

Dr. Muhammet Örnek görev süresi içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler ve projeler hakkında bilgi verdi.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ali Çevik, Dr. Muhammet Örnek’e şimdiye kadar verdiği hizmetlerden ve genel müdürlüğe sunduğu katkılarından dolayı teşekkür etti. Çiçek takdimiyle tören sona erdi.

 

Ali Çevik Kimdir?

Elbistan Mükrimin Halil Lisesi mezunu olan Çevik, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Enstitüsü Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler ana bilim dalında Türkiye-Irak ve ABD ilişkileri alanında yüksek lisans yaptı.

Bir çok sivil toplum kuruluşlarında üst düzey görevlerde bulunan Çevik en son; Orta Doğu Vakfı mütevelli heyeti üyesi, Afrika Vakfı istişare kurulu üyesi ve Göç Araştırmaları Vakfı Genel Sekreterliği görevlerini sürdürüyordu.

22 Ağustos 2019 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı’nın 2019/291 nolu Atama Kararı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevine atanan Ali ÇEVİK; evli ve 4 çocuk babası.  

Çevik, İngilizce biliyor.