…
30 Eylül 2015, Çarşamba

Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 6 bin 297 öğretmene seminer verildi.


Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 6 bin 297 öğretmene Aile ve Toplum Hizmetleri Şubesi’nin hizmet alanlarının ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun içeriği, uygulama alanları ve önleyici hizmetlerin aktarıldığı bilgilendirme seminerleri verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde İstanbul 23 ilçesinde yapılan 34 oturumda toplam 6 bin 297 öğretmene verilen seminer ile Aile ve Toplum Hizmetleri Şubesi’nin hizmet alanları ve Çocuk Koruma Kanunu’nun içeriği, uygulama alanları ve korunmaya muhtaç çocuklar hakkında önleyici hizmetler aktarıldı.
Eylül ayı seminer döneminde kısıtlı süre içerisinde seminer verilemeyen 16 ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 2015 – 2016 eğitim öğretim yılı içerisinde bilgilendirici ve önleyici seminer programının yapılması planlanmakta.
Bununla birlikte, bilgilendirici ve önleyici seminer programının eylül ayı seminer dönemi ile sınırlı kalmayıp haziran ayı seminer döneminde de devam ettirilmesi planlanmakta bu sayede öğretmenlerin ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklara, engellilere, yaşlılara, kadınlara, şehit yakını ve gazilere gerekli rehberlik ve yönlendirmeyi yaparak hizmetlerimizden faydalanmalarının sağlanması hedeflenmekte.