…
24 Nisan 2017, Pazartesi

Aile Eğitim Programı(AEP) Formatör Eğitimi başladı.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ve ailelerin sorun çözme kapasitelerini artırmaya yönelik koruyucu ve önleyici bir sosyal politika hedefi olan Aile Eğitim Programı (AEP)’nın daha fazla aileye ulaşması ve yaygınlaştırılması amacıyla planlanan AEP Formatör Eğitimi başladı.
Eğitimci sayısını artırarak Aile Eğitim Programının yaygınlaştırmanın hızlandırılabilmesi, ihtiyacı bulunan illere daha çok eğitim götürebilmek amacıyla 21-28 Nisan tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşen formatör eğitimine, psikoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, eğitim bilimleri, tıp, hemşirelik, çocuk gelişimi, sosyal hizmet ve sosyoloji bölümlerinden meslek elemanlarımız katıldı.
Programın açılışı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abduşoğlu, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen ve Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan katılımlarıyla gerçekleşti.
Programda konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Aile Eğitim Programı’nın hazırlanmasında ciddi bir emek olduğunu, eğitimde kullanılan kaynakların çok değerli olduğunu ve AEP için çok olumlu geribildirimler yapıldığını söyledi. Sekiz gün sürecek bu yoğun programda emek verecek akademisyen, formatör ve eğiticilerle birlikte formatör adaylarına teşekkür eden Şahin, “Eğitiminizi alıp, bunu halka yine layıkıyla ileteceğinizden ve bu eğitimleri titizlikle vereceğinizden eminim, sizlere güveniyorum ve başarılar diliyorum” dedi.
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcı Abdulkadir Abduşoğlu yaptığı açılış konuşmasında Aile Eğitim Programının yapısından bahsederek formatör ve eğiticilerimiz tarafından bugüne kadar 570 binin üzerinde kişiye bu eğitimin verildiğini söyledi. “Sizlerin bu işi sahiplenerek yapacağınız eğitici eğitimleri ile takipçi olmanızı ve özveri ile çalışmanızı bekliyorum, hepinize başarılar diliyorum” dedi.
Formatör eğitimi, Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Beder Şen’ in “AEP’ in Yapısı ve AEP Formatörlüğü” konusunda yaptığı sunum ile devam etti.
Teknik dersleri vermek üzere, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Ayşe Esra İsmengazioğlu, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakçı, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Azize Nilgün Canel, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar, Atılım Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kürşad Demirutku, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanlığı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevil Büyükalan Filiz eğitimde yer alacak.
Alan dersleri ise Kocaeli Formatörü Ümran Kayaoğlu Ceyhan, İzmir Formatörü Asiye Pervin Kaya Ural, İstanbul Formatörleri Berat Taşbaşı ve Binnaz Burcu Özatman, Ankara Formatörü Sibel Danışman Uzbilek tarafından verilecek ve program Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Dairesinden Psikolog Binay Bilge Annak ve Programcı Gamze Işık tarafından verilecek eğitimlerle devam edecek.
79 ilden 140 meslek elemanının katıldığı eğitim yaklaşık 30’ar kişilik beş ayrı sınıfta gerçekleşirken sekiz gün boyunca devam edecek olan eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacak.