…
19 Haziran 2015, Cuma

“Aile Danışmanlığında Temel Danışmanlık Yeterlilikleri” semineri gerçekleştirildi.


Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Danışmanlığı Şube Müdürlüğü tarafından “Aile Danışmanlığında Temel Danışmanlık Yeterlilikleri” konulu eğitim düzenlendi. Gerçekleşen seminerde, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda görev yapan yaklaşık 50 personele eğitim verildi.
Programda, “Aile Danışmanı Kimdir, Aile Danışmanının Kişisel Özellikleri, Temel Danışmanlık Becerileri ve Danışmanlıkta Yapılan Hatalar, Aile Danışmanlığı Süreci ve Aile Danışmanlığında Temel Konular” ele alındı.
“Aile danışmanlığı müdahale süreci ve uygulamaya yönelik yaklaşımlar ile alanda karşılaşılabilecek sorunlar hakkında bakış açısı edinmek, bu alanda hizmet veren meslek elemanlarının bilgi ve becerilerini geliştirmek” amacıyla düzenlenen Aile Danışmanlığı Eğitim Programının ilki Aile Danışmanı Özden Bilgin tarafından katılımcılara aktarıldı.
Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk programın kapanış törenindeki konuşmasında, emeği geçenlere teşekkür ederek konuyla ilgili yapılan çalışmaların tüm hızıyla süreceğini kaydetti. Program, sertifika töreniyle sona erdi.