…
…
…
…
25 Şubat 2020, Salı Çorum

Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi başladı


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın organize ettiği, “Aile Danışmanlığı Eğitimi” 24.02.2020 tarihinde Çorum Anitta Otel’de başladı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü faaliyetlerinden biri olan ve illerde ücretsiz olarak meslek elemanları tarafından verilen Aile Danışmanlığı hizmeti kapsamında düzenlenen eğitime illerimizden 180 meslek elemanı  (psikolog, sosyal çalışmacı ve psikolojik danışman) katılmıştır.

Alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek “Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi” bir hafta boyunca devam edecektir.

Verilecek eğitim ile ailelerimizin aile içi iletişim, ilişki vb. konularda yaşadıkları sorunlarla başetmelerine destek olmak, sorun çözme yeteneklerini artırmak amacıyla yürütülmekte olan aile danışmanlığı hizmetimizin kapsamı geliştirilecek ve yeni meslek elemanlarımıza bilgi, beceri ve yeni kazanımlar edinmeleri sağlanacaktır.

Aile kurumunun desteklenmesi amacıyla düzenlenen "Aile Danışmanlığı Temel Eğitimi" 24.02.2020 tarihinde Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı Şube Müdür Vekili Meriç ÜNVER ile Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ali ÇEVİK'in açılış konuşmaları ile başladı.