…
…
…
…
…
…
…
08 Temmuz 2022, Cuma Antalya

Aile Danışmanlığı Süpervizyon Eğitim Programı Tamamlandı


Aile danışmanlığı hizmet kalitesinin artırılması ve aile danışmanlığı hizmeti sunan meslek elemanlarının yetkinlik ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile UNHCR iş birliğinde Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan “Aile Danışmanlığı Süpervizyon Eğitim Programı” 27 Haziran- 1 Temmuz 2022 tarihleri arasında 109 meslek elemanının katılımıyla alanında uzman eğiticiler tarafından Antalya’da gerçekleştirildi.

Eğitimle; danışma sürecini başlatma, danışma amaçları oluşturma, vakaya uygun kuram ve teknik seçme, uygulama ve danışma sürecini etkin şekilde sonlandırma becerilerini geliştirmek hedeflenmiş olup; katılımcılara aile danışmanlığı temel beceri ve tekniklerini, bilimsel bir çerçevede aktararak, birey ve ailenin yaşamını iyileştirmeyi sağlayacak uygulamalar için temel aile danışmanlığı kuramlarına ve müdahale tekniklerine ilişkin bilgiler aktarıldı.

Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edilmiştir. Aile Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı koordinasyonunda gerçekleştirilen değerlendirme oturumu ile eğitim programı sonlandırılmıştır.