…
…
03 Ekim 2024, Perşembe Ankara

Aile Danışmanlığı Hizmet Modeli Geliştirme Projesi Kapsamında I. Değerlendirme Çalıştayı Gerçekleştirildi


Aile Danışmanlığı Hizmet Modeli Geliştirme Projesi kapsamında I. Değerlendirme Çalıştayı; akademisyenler ile taşra teşkilatlarımızda aile danışmanlığı hizmeti sunan 30 meslek elemanının katılımıyla 30 Eylül -1 Ekim 2024 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi. Genel Müdürümüz Tuncay Cevheroğlu’nun açılış konuşması ile başlayan çalıştay, proje kapsamında görev alan akademisyenlerin moderatörlüğünde aile danışmanlığı uygulama rehberi çalışması ile devam etti.

4 Eylül 2024 tarihinde Genel Müdürlüğümüzce hayata geçirilen Aile Danışmanlığı Hizmet Modeli Geliştirme Projesi ile Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı (2024-2028)’de yer alan “Danışmanlık ve psikososyal destek hizmetlerinin niteliğinin artırılması” stratejik hedefi çerçevesinde il Müdürlükleri ve sosyal hizmet merkezlerinde sunulan aile danışmanlığı hizmetinin ihtisaslaşmasını sağlamak ve aile danışmanlığı uygulama rehberinin çerçevesinin çizilmesi amaçlanmaktadır.

Çalıştay, aile danışmanlığı uygulama rehberinin kapsam ve çerçevesine ilişkin genel değerlendirme oturumu ile sona erdi.