…
…
22 Ekim 2019, Salı Ankara

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Mesleki Yeterlilik Kurumu “Ulusal Yeterlilik Hazırlama İş Birliği Protokolü” İmzalandı


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Arasında ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında, “Aile Danışmanı (Seviye 6)” mesleğine yönelik ulusal yeterlilik hazırlamak üzere 21 Ekim 2019 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

Mesleki Yeterlilik Kurumunda gerçekleştirilen protokol törenine MYK Başkanı Adem Ceylan, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ali Çevik, MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abduşoğlu, MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanı Yaprak Akçay Zileli ve Aile Eğitimi ve Danışmanlık Hizmetleri Daire Başkanı Rahime Şen katılım sağladı.

Adem Ceylan törende yaptığı konuşmada; ailenin toplumun en temel yapı taşı olduğunu, toplumda bu denli öneme sahip aile danışmanlığı mesleğinin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin 2014 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan Aile Danışmanı (Seviye 6) Ulusal Meslek Standardı ile tanımlandığını ifade etti. İmzalanan bu protokol ile de aile danışmanlığı mesleğinin ölçme ve değerlendirilmesine ilişkin hususların belirleneceğini kaydetti.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ali Çevik de yaptığı konuşmada; toplumun değişen ve modernleşen yapısına bağlı olarak aile danışmanlığı mesleğinin kritik öneme sahip olduğunu, toplumun milli ve manevi değerlerine bağlı kalarak güzel bir çalışma yapılmasını hedeflediklerini belirtti. Çevik konuşmasını, bu çalışmanın aile yapısına ve hassasiyetlerine uygun aile danışmanlığı hizmetinin sunulmasına vesile olması dilekleriyle tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından, iş birliği protokolü Ali Çevik ile Adem Ceylan tarafından imzalandı.