…
08 Ağustos 2017, Salı

Ağrı İli Değerlendirme Çalışması düzenlendi.


Ağrı İli Değerlendirme Çalışması Toplantısı, Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla Ağrı’da gerçekleştirildi. AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ve Vali Süleyman Elban’ın katıldığı değerlendirme çalışma toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bürokratları da yer aldı.
 
Bakan Kaya toplantıda yaptığı konuşmada saha ziyaretlerinin önemine dikkati çekerken,  bu ziyaretler sayesinde ihtiyaçların daha gerçekçi olarak tespit edilebildiğini belirtti.
Ağrı'da 18 Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personeli bulunduğunu söyleyen Bakan Kaya, 20 yeni ASDEP personelinin de sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kentte göreve başlayacağını bildirdi.
Erken yaşta yapılan evliliklerin sayısını sıfıra indirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Kaya, şöyle devam etti:"Ağrı'da erken yaşta evlilik Türkiye ortalamasının dört katı üzerinde. Bunun için de çok detaylı bir çalışmayı burada, Ağrı ilimizde, doğu illerimizde başlatacağız. İnşallah bu konuda da bölgeye özgü etüt, eğitim çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu oranları sıfıra indirmek hedefimiz. Diğer kurumlarımızla iş birliği içinde evlilik öncesi eğitim programlarımızı, aile eğitim programlarımızı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz." 
 
Ağrı İli Değerlendirme Çalışması Toplantısında sunum yapan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Muhammet Örnek, saha çalışmalarının, Bakanlık merkez ve taşra yöneticileri, uzman, uzman yardımcıları ve meslek elemanlarından oluşan heyet ile gerçekleştirildiğini belirtti. Çalışmalarda personel, idareci ve hizmet alanlarla görüşüldüğünü belirten Örnek, “Bakanlığımıza bağlı kurumlar,  çocuk evleri, sosyal yardımlaşma dayanışma vakıfları, bakım merkezleri, kreşler,  Aile Destek Merkezleri ziyaret edildi. Ayrıca koruyucu aileler, engelli evde bakım hizmeti alan aileler, SED hizmeti alan aileler ile şehit yakını ziyaretleri gerçekleştirildi. Bakanlığımızca bu çalışma ile merkez taşra ilişkisinin güçlendirilmesi ve Bakanlığımız hizmetlerinin geliştirilerek tespit edilen sorunların yerinde çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır.” dedi.