…
06 Ocak 2016, Çarşamba

Afet ve Acil Durumlarda Riskli Gruplarla Çalışma Eğitimi devam ediyor.


Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerine ilişkin taşra teşkilatlarında var olan kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde planlanan “Afet ve Acil Durumlarda Riskli Gruplarla Çalışma” eğitimi Ankara’da başladı. 4 gruba 3’er günde verilen eğitimlere çeşitli meslek elemanları katıldı.
 
İlki 16-18 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara Hilton Otel’de 30 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim Aile Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Abduşoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. 3 günlük eğitim programının bitiminde katılımcılara katılım belgeleri verildi.
 
Eğitimin ikincisi 6 Ocak 2016 tarihinde Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Eğitimi, Aile Danışmanlığı ve Psikososyal Destek Daire Başkanı Rahime Beder Şen’in açılış konuşması ile başlayıp eğitime devam edildi.
 
Eğitimin üçüncüsü 13-15 Ocak 2016 tarihinde, dördüncüsü ise 26-29 Ocak 2016 tarihinde Ankara’da yapılması planlanıyor. Eğitimde Çocuk Korumaya Giriş, Afet ve Acil Durum Yönetimi & Ulusal ve Küresel Afet Müdahale Sistemi, Acil Durumlarda Çocuk Koruma, Erken Yaşta Evlilik, Refakatsiz ve Ailesinden Ayrı Düşmüş Çocuklar, Cinsel İstismar Mağduru Çocuklara Yardımda Temel Yaklaşım Açıları Toplum Temelli Hizmetler, Acil Durumlarda Davranış Kuralları, Aktör Haritalaması ve Risk Değerlendirmesi, Acil Durumlarda İhtiyaç Tespiti, Psikososyal Bakım ve Koruma, Psikososyal Destek Genel Tanımlar, Psikososyal Destek Eylem Planı, Psikolojik İlk Yardım ve Çalışana Destek konuları yer alıyor.