…
02 Temmuz 2018, Pazartesi

Afet ve Acil Durumlarda Psikosoyal Destek Hizmetleri Temel Düzey Eğitici Eğitimi İzmir’de başladı


Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı ve UNICEF iş birliğinde düzenlenen “Afet ve Acil Durumlarda Psikosoyal Destek Hizmetleri Temel Düzey Eğitici Eğitimi” İzmir’de başladı. 
02-06 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime, Bakanlık taşra teşkilatında görevli afet ve acil durumlarda deneyimli psikolog ve sosyal çalışmacılar ile destek çözüm ortakları; Kızılay, AFAD, MEB ve Sağlık Bakanlığı temsilcileri katıldı. Daire Başkanı İbrahim TOROS’un açılış konuşması ile başlayan eğitim, UNICEF Çocuk Koruma Uzmanı Rita NEVES, UNICEF Program Sorumlusu Eylen ŞAVUR ve Sosyal Çalışmacı Gülşah ALAKARA ÖZCAN’ın proje tanıtımı ve eğitimin içeriğine ilişkin bilgilendirme konuşmalarıyla devam etti.
5 gün sürecek eğitim programında; psikososyal müdahale ve temel ilkeleri, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), uluslararası, ulusal ve yerel afet yapılanması, travma ve yas süreci, psikolojik ilk yardım, psiko-eğitim, çalışana destek, incinebilir gruplarla çalışma konuları teorik ve uygulamalı olarak ele alınacak.  Eğitim, katılımcıların eğitim becerilerinin değerlendirilmesiyle son bulacak.