…
22 Aralık 2016, Perşembe

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Müdahale konulu eğitim verildi.


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı tarafından Ulusal Düzey Psikososyal Destek Hizmet Planı kapsamında Kilis’te, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarına yönelik eğitim verildi.
Kilis Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programına Kilis Valiliği,  Kilis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, AFAD yönetici ve çalışanları katılırken programda “Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Müdahale” konusunda eğitim gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Yardımcısı Aslı Deveci, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP), Ulusal ve Yerel Plan ile ana çözüm ve destek çözüm ortaklarının görevleri ve koordinasyonu hakkında bilgi verirken, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nedret Öztan “Psikososyal Müdahalelerde Temel İlkeler ve Aşamalar, Travmatik Olaylar ve Etkileri, Baş Etme Yöntemleri” konusunda sunum yaptı.
Ayrıca Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde (RAM) çalışan rehber öğretmenlere yönelik aşamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde; “Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek, Travmaya Müdahale” konusunda Prof. Dr. Nedret Öztan tarafından öğretmenlere bilgi verildi. Sunumdan sonra rehber öğretmenlere örnek olaylar üzerinden müdahale yöntemleri ve yapılacak faaliyetler hakkında uygulamalı eğitim verildi.
Kilis’te ayrıca Mercidabık İlköğretim Okulu Öğretmenleri, Öğrenci ve Velilerine  “Çocuk ve Yetişkinlerde Görülen Travma ve Travmayla Baş Etmede Ailelerin Rolü” konularında sunum yapıldı. Yoğun katılımın olduğu eğitim, değerlendirme toplantılarıyla son buldu.