…
24 Ekim 2017, Salı

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Müdahale Becerilerinin Artırılması Hizmet İçi Eğitim Programının üçüncüsü Diyarbakır'da gerçekleştirildi.


“Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Müdahale Becerilerinin Arttırılması” hizmet içi eğitim programının üçüncüsü Diyarbakır’da düzenlendi. Eğitim, Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanı İbrahim Toros, Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, Manisa Aile  ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve 32 ilden Yerel Düzey Psikososyal Destek Hizmet Grubu İl Müdür Yardımcıları ve meslek elemanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.
Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanı İbrahim Toros’un açılış konuşması ile başlayan eğitimin ilk gününde,  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Personeli Muhammet Pehlivan tarafından katılımcılara “Türkiye Afet Müdahale Planı” hakkında bilgi verildi. Daha sonra Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı Çalışanları tarafından “Ulusal Düzey Psikososyal Destek Hizmet Grubu Planı ve Yerel Düzey Psikososyal Destek Hizmet Grubu Planı” konularında sunum yapıldı.
 
Afet ve acil durumu yaşamış olan iller arasında yer alan Manisa’dan, Aile  ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan ve Elazığ’dan Meslek Elemanı Tuğrul Saatçi tarafından  Psikososyal Müdahaleye ilişkin deneyimler paylaşılarak katılımcılara bilgi verildi. Psikolog Binay Bilge Annak’ın “Psikososyal Destek ve Kapsamı” başlıklı sunumu ile programın ilk günü tamamlandı.
Eğitimin ikinci günü Psikolojik Danışman Ali Erdoğan’ın “Afet ve Travma Çalışmalarında Hizmet Verenler için Stres Tepkileri ve Tükenmişlik İşaretleri” sunumuyla başladı. Eğitim,  Prof. Dr. Aytül Kasapoğlu’nun “Afetlerde Toplumu Harekete Geçirme ve Eğitim Çalışmaları” ile  “Yerel Yönetimler ve Paydaşlarla İş Birliği” başlıklı sunumlarıyla devam etti.
Eğitim programı, üçüncü ve son gününde Doç. Dr. Sedat Işıklı tarafından yapılacak “ Afet ve Acil Durumlarda Travma ve Psikolojik İlk Yardım” anlatımıyla ve örnek uygulamalarıyla sona erecek.
 
Gaziantep ve Manisa’nın ardından Diyarbakır’da üçüncüsü yapılan eğitimle, sahada görev yapan meslek elemanlarının afet ve acil durumlarda psikososyal müdahale kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor.