…
10 Temmuz 2017, Pazartesi

“Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Müdahale Becerilerini Arttırma Hizmet İçi Eğitim Programı” Manisa'da Başladı


Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün desteklediği, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği “Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Müdahale Becerilerinin Arttırılması Hizmet İçi Eğitim Programı”nın ikincisi 10-12 Temmuz 2017 tarihleri arasında Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı M. Mustafa Nuri NURUAN, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat KONAN ve 30 ilden Yerel Düzey Psikososyal Destek Hizmet Grubu sekretarya ekibinden İl Müdür Yardımcıları ve meslek elemanlarının katılımları ile gerçekleştiriliyor.
İlki Şubat ayında Gaziantep’te gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programının ikincisi Manisa’da İl Müdürü Murat KONAN ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı M. Mustafa Nuri NURUAN’ın açılış konuşmaları ile başladı.
Eğitim Programının ilk gününde Göç, Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Daire Başkanlığı çalışanları tarafından “Türkiye Afet Müdahale Planı ve Ulusal Düzey Psikososyal Destek Hizmet Grubu Planı” ve “Yerel Düzey Psikososyal Destek Hizmet Grubu Planı” konularında sunumlar yapıldı. Ardından afet ve acil durumlarda deneyim yaşayan Karaman, Şırnak ve Şanlıurfa il sunumları yapılarak deneyim paylaşımları gerçekleştirildi.
Afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinin sunumu noktasında yaşanan sorunların ve beklentilerin paylaşıldığı grup çalışmaları ile programın ilk günü tamamlandı.