…
…
13 Haziran 2022, Pazartesi Ankara

Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Temel Düzey Müdahale Eğitim Programı Ankara’da Başladı


Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile UNICEF iş birliğinde Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Temel Düzey Müdahale Eğitim Programı Ankara’da başladı.

Türkiye Afet Müdahale Planı’na (TAMP) göre afetlerde psikososyal destek hizmetlerinin uygulanmasından ve koordinasyonundan sorumlu olan Bakanlığımız, sahada çalışan personelin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla eğitim programları düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda 13-18 Haziran 2022 tarihleri arasında “Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Temel Düzey Müdahale Eğitim Programı” afet sahasında uzman kamu eğiticileri ve akademisyenlerin de katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sn. Şuayip Tunçal’ın açılış konuşmasını yaptığı eğitimin ilk aşaması, 65 ilden 82 meslek elemanının katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitimin içeriğinde Ulusal Afet Yapılanması, Yerel Planlar, Psikososyal Müdahalenin İlkeleri, Kurumlararası İş Birliği, Psikolojik İlk Yardım, Psikoeğitim ve Ruhsal Travma gibi konular yer alırken programın tatbikat ile sonlandırılması hedefleniyor.

İlk olarak 2018-2019 yıllarında düzenlenen Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Eğitici Yetiştirme Programı, zaman içerisinde geliştirilerek standart hale getirilmiş ve eğitici yetiştirilmeye başlanmıştır.