…
…
…
06 Ağustos 2024, Salı Ankara

Afet ve Acil Durumlar Sonrası Yetişkinlere Yönelik Psikososyal Destek Kılavuzu Uygulayıcı Eğitimi 29 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirildi


Genel Müdürlüğümüz ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde, acil durumlarda psikososyal destek çalışmalarında kullanılmak üzere “Afet ve Acil Durumlar Sonrası Yetişkinlere Yönelik Psikososyal Destek Kılavuzu” hazırlanmıştır. Hazırlanan taslak kılavuzun psikososyal destek çalışmalarında görev alan personele aktarılması ve uygulayıcı yetiştirilmesi amacıyla "Afet ve Acil Durumlar Sonrası Yetişkinlere Yönelik Psikososyal Destek Kılavuzu Uygulayıcı Eğitimi" Genel Müdürlüğümüz ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğinde 29 Temmuz'da Ankara'da başladı.

Eğitime Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Ankara ve İstanbul illerinde görev yapan psikolog, sosyal çalışmacı ve psikolojik danışmandan oluşan 50 personel katıldı. Beş gün süren eğitim 2 Ağustos 2024 tarihinde katılımcılara katılım belgelerinin verilmesinin ardından tamamlandı.