…
26 Kasım 2020, Perşembe Artvin, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Kapsamında Gerçekleştirdiğimiz Faaliyetler


            Birleşmiş Milletler 2015 yılından bu yana 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde farkındalık oluşturmak adına ‘’Orange The World” (Dünyayı Turuncuya Boya) adıl ile başlatılan kampanya ile 25 Kasım-10 Aralık (Dünya İnsan Hakları Günü ) tarihleri arasında birçok ülkede “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası” gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde de bu kapsamda BM ile uyumlu olarak etkinlikler yürütülmektedir.

                Ülkemizde de 2000’li yıllardan itibaren 25 Kasım her yıl çeşitli etkinliklerle anılmaya başlanmıştır. Gerçekleştirilen etkinlikler ile konuya ilişkin farkındalık ve duyarlılık yaratmak amaçlanmıştır.

                25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Bakanlığımız Koordinasyonunda faaliyetler gerçekleştirilmekte, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalara destek verilmekte, kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri programlarında da konuya dikkat çekilmektedir.

                İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 13.11.2020  tarihli yazısı ile 25 Kasım tarihinde saat 10: 00 ‘da tüm iller ve ilçelerde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapılması, toplantı sonrasında ise Emniyet Müdürlükleri ve Jandarma Komutanlıkları bünyesinde hizmet veren Aile İçi Şiddetle Mücadele Birimlerine komisyon üyelerinden oluşan heyetle ziyaretler gerçekleştirilmesi ve KADES uygulamasının vatandaşlara duyurulması amacıyla stand kurulması, broşür dağıtılması gibi etkinlikler gerçekleştirilmesi istenilmiş olup bu faaliyetler sayın Artvin Valisi Yılmaz DORUK ile birlikte gerçekleştirilmiştir.