…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2022, Cuma Artvin, Türkiye

İlimizde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü Programı Gerçekleştirildi.


Program Artvin Garnizon Şehitliği'nde şehitlik anıtına çelenk sunmasıyla başladı.Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Şehit mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılması, şehitlik defterinin imzalanması ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.

Akabinde Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit kongre ve kültür merkezinde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın mesajının okunmasıyla birlikte Artvin Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi teması ile hazırlanan etkinlikler sergilendi.

Daha sonrasında İl Müdürlüğümüz tarafından 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü kapsamında Artvin Garnizon Komutanlığının lokalin de Artvin Merkez İlçe ve ilçelerde ikamet eden şehit ailelerimiz ve gazilerimize yönelik yemek programı düzenlendi.

Yemek programına Artvin Vali Yardımcımız ve Vali Vekilimiz Onur ÖZAYDIN, Artvin Belediye Başkanı,  Artvin Garnizon Komutanı, Jandarma Komutanlığı, Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı, Çoruh Üniversitesi Rektörü, Artvin İl Müftüsü, Artvin Şehit Yakınları ve Gaziler Dernek Başkanı ve idari amirler katıldı.

Yemek programında Artvin Vali Yardımcımız ve Vali Vekilimiz Onur ÖZAYDIN ve İl Müdürümüz Şentürk AĞIRBAŞ günün önem ve anlamını ifaden eden konuşmalarını gerçekleştirdiler. Yemek programının sonunda Artvin Müftümüz tarafından yemek duası edildi.

Programın sonunda Artvin Şehit Yakınları ve Gaziler Dernek Başkanı Nilda Merve YAVUZDEMİR tarafından şehit ailelerine ve gazilerimize meyve fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.