…
…
03 Temmuz 2023, Pazartesi Artvin, Türkiye

İl Müdürümüz Şentürk AĞIRBAŞ’ın 30 Haziran Koruyucu Aile Günü Mesajı


            Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Ailenin bu görevi yerine getiremediği durumlarda çocuk, devlet koruması altına alınmaktadır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı,koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır.

            Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı 24.06.2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan genelge ile 30 Haziran tarihinin “Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir.


           Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

             Bütün çocuklarımızın güven içinde, mutlu bir şekilde yaşayabileceği ailelere kavuşmaları ümidi ve gayretiyle, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü kutluyor, koruyucu ailelerimize ve çocuklarımıza sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyorum.