…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Eylül 2023, Cuma Artvin,Türkiye

Çocuklarımızla Malazgirt Zaferi Kutlaması ve Kültürel ve Tarihi Gezi


Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın katılımı ile 952’ncisi Düzenlenen Malazgirt Zaferine Kuruluşumuzdan hizmet alan çocuklarımız ile katılım sağlanmış şanlı zaferimiz coşku ile kutlanmıştır. İl Müdürümüz Şentürk AĞIRBAŞ çocuklarımızı bu şanlı zaferi kutlamaya yolcu etti.
Ardından Bitlis’ in Ahlat İlçesinde bulunan Selçuklu mezarlığı ziyaret edilmiş alanda bulanan müze gezilmiştir. Akabinde çocuklarımız ile birlikte kültürel ve tarihi geziye devam edilmiş Van Kalesi Van Gölü ve Van İli çevresi gezilmiştir.
Ertesi Gün Iğdır İline Hareket edilmiş yol üzerinde bulunan Ağri İli Doğubeyazit ilçesinde bulunan yapımına 1685 yılında başlanan ve 1784'te tamamlanan İshak Paşa sarayına ziyaret edilip içinde barındırdığı cami, türbe, kütüphane, mahzenler, koğuşlar, harem ve selamlık bölümleri ile büyük bir yapı olan saray gezilmiştir.
Iğdır İlinde bulanan yapılar ve alan gezilip Kars İlinde bulunan ANİ harabeleri gezilmiş ve Kültürel ve tarihi gezi tamamlanmıştır.
Çocuklarımız İl Müdürümüz Şentürk AĞIRBAŞ'ı unutmayıp geziden döndükten sonra hediyelerini takdim etmek için İl Müdürümüzü ziyarete gelmişlerdir.