…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2024, Cuma Artvin,Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Programı


Artvin Valiliği ve Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle  çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Gazilik ve Mareşallik rütbesinin verilmesinin 103'üncü yıldönümü ve Gaziler Günü törenle kutlandı. 
Tören, Halitpaşa Kavşağı'ndan Milli İrade Meydanı'na kadar süren "Kahramanlarla Yürüyoruz" yürüyüş programıyla başladı.


Program, Milli İrade Meydanında çelenklerin sunulması ile devam etti. Valilik çelengi, Artvin Valisi Cengiz Ünsal tarafından, Garnizon Komutanlığı çelengi Garnizon Komutanı P. Alb. Muhammet Kelami Kablay tarafından, Belediye Başkanlığı çelengi Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem tarafından sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından devam eden törende Merkez Cami İmam Hatibi Ümit Yavuz tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu.


Program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarla” spor etkinliği ile devam etti. Etkinlikte, çeşitli sportif oyunlar oynandı. 

Etkinlikle çerçevesinde gaziler onuruna yemek programı düzenlendi. Program valilik himayesinde  Aile ve  Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşti. Programda Artvin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevim Öz gaziler ve şehit yakınlarıyla tek tek ilgilendi.


Çekilen hatıra fotoğrafının ardından tören sona erdi.