…
17 Mart 2017, Cuma Antalya, Türkiye

YAŞAMAK İÇİN BİR NEFES PROJESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI


Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı ortaklığında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen 'Yaşamak için bir nefes' projesinin protokolu imzalandı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuar alanında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Halil Atik ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat arasında gerçekleşen protokol imza törenine, fuarı dolaşan Antalyalılar da şahitlik yaptı.

'Yaşamak için bir nefes'in kadınlara yönelik bir proje olduğunu anlatan Başsavcı Ramazan Solmaz, "Projemizle ilimizde denetimli serbestlik sürecinde olan kadın hükümlüler ile suçtan zarar görmüş şiddet mağduru kadınlardan sisteme kayıtlı ancak halen barınma hizmetinden faydalanmayan kadınların sosyal ve kültürel yaşama entegre olabilmeleri, ekonomik açıdan güçlenmeleri, psikolojik olarak kendilerini rahatlatabilmeleri, çocukları ile birlikte daha kaliteli bir yaşam sürmelerine imkan sağlayarak topluma kazandırılmaları amaçlanmaktadır" dedi.

Proje kapsamında kadınlarnın öncelikle ASMEK tarafından düzenlenen istihdama yönelik mesleki eğitim kurslarından yararlanacağını aktaran Solmaz, "Mesleki eğitim kursu sırasında ekonomik ve sosyal açıdan zorluk yaşayan kadınlara kendilerinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için gerekli yardımların yapılması sağlanacaktır. Ayrıca kurs sırasında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kursiyer harçlığı verilecek olup mesleki eğitim sonrası istihdam edilmeleri hususunda destek verilecektir. Projeden yararlandırılan kadınlar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yönlendirilerek ihtiyaç duyulan sosyal yardımlardan yararlandırılacaktır" diye konuştu.

İl Müdür Vekilimiz Halil ATİK yaptığı konuşmada "İl Müdürlüğü olarak proje kapsamında tespit edilen ihtiyaç sahibi kadın ve çocukların sosyal yardımlardan yararlandırmak,tespit edilen kadınların okul öncesi dönemdeki çocuklarına kreş ve gündüz bakımevlerinde gerekli kontejanlardan yararlandırmak, şiddet ve suç mağduru kadınların barınma hizmetinden faydalanmayanların da projeye dahil edilerek kadın ve çocuklarımızın refah düzeyini arttırmak hedeflenmiştir"dedi