…
23 Ekim 2015, Cuma Antalya, Türkiye

"Yalnız Değilsiniz" Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi kapsamında 27 şehit çocuğumuza tablet ve dizüstü bilgisayar verildi.


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Emine Erdoğan himayelerinde, Bakanlığımız tarafından başlatılan ve finansmanını Halk Bankası'nın üstlendiği "Yalnız Değilsiniz" Türkiye'nin En Büyük Ailesi Projesi kapsamında Antalya'daki 27 şehit çocuğuna tablet ve dizüstü bilgisayar verildi. 
     İl Müdürlüğümüzde gerçekleştirilen törene, Antalya Valisi Muammer Türker ve eşi Filiz Türker, Garnizon Komutan Tuğgeneral, Mustafa Kaya, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Müdürümüz Abdullah Çalışkan, Halk Bankası Akdeniz Bölge Koordinatörü Rifat Ertuğ Koç, protokol ile şehit ve gazi yakınları katıldı.
     İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, törende yaptığı konuşmada Bakanlığımız bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı ve İl Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Nurlanmış şehitlerimizin ve onurlanmış gazilerimizin Bakanlık olarak her zaman önemsenen hizmet grupları olduğunu ifade eden Çalışkan, İl Müdürlüğü bünyesinde meslek elemanlarından oluşan bir psiko-sosyal destek ekibinin şehit yakınları ve gazilerle her zaman görüştüğünü, Şehit Yakınları ve Gazilere yasal olarak istihdam hakkının da sunulduğunu belirtti. Bu kapsamda Antalya'da 275 şehit yakını ve gazinin istihdamının gerçekleştirildiğini, atanan kişilerin mesleklerinde başarılı olmaları ve işe adaptasyonları noktasında da kendilerine her zaman destek olduklarını ifade etti.
    Vali Muammer Türker, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin, bu vatanın birliği ve dirliği olduğunu belirterek, bunun için şehit yakınlarının kendilerine bırakılan emanetler olduklarını söyledi.
      İslam'ın inanç sisteminde şehitlik mertebesinin ne kadar kıymetli olduğunun ortaya konulduğunu belirten Vali Türker: "Bu bizim inancımızda ve kültürümüzde var. Dolayısıyla biz hem inancımızın hem de kültürümüzün gereği olarak şehit yakınlarımıza sahip çıkmak zorundayız" dedi. Devletin ve toplumun sunduğu imkânların şehit yakınlarına güç verdiğini belirten Vali Türker: "Şehit yakınlarının sağlık, eğitim harcamalarına katkı sunmak, ulaşım imkânlarını kolaylaştırmak gibi imkânlar sunulmaktadır. Devletin sunduğu imkânların ötesinde özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının sağladığı imkânları koordine edecek şekilde bir örgütlenmeye gidildi. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde bir yapı oluştu. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz istedikleri zaman bu mekanizmaya ulaşabilecek, dertlerini söyleyebilecek ve bu dertlerine çare arayabilecek duruma geldi" şeklinde konuştu.
      Vali Türker, sözlerini Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Sayın Emine Erdoğan olmak üzere projeye  emeği geçen herkese ve sponsor olan Halk Bankası'na teşekkür ederek bitirdi.
       Konuşmalardan sonra, Vali Muammer Türker ve Protokol üyeleri şehit çocuklarına tablet ve dizüstü bilgisayar verdi.
    Programın ardından Vali Muammer Türker, İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN’dan  İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarının iş ve işleyişleri hakkında bilgi aldı.