…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Mart 2024, Pazartesi Antalya, Türkiye

Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli Gerçekleştirildi.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüz ve Akdeniz Üniversitesi koordinesinde ortaklaşa düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli” gerçekleştirildi.

Panele Valimiz Hulusi ŞAHİN ve eşi Ebru ŞAHİN, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürümüz Av. Özge AYDİŞ TOY, Vali Yardımcımız Erol TANRIKULU, İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necla ÖZTÜRK, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Özgür AYDIN, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Tuba BİRİNCİ UZUN ve Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seray YÖRÜK, Öğretim Üyeleri, Hukuk Fakültesi öğrencileri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Panel öncesi Antalya’da kültürel alanda başarı sağlayan kedine özgü fotoğraflarıyla ülkenizin kültürel miraslarını dünyaya tanıtan Diclehan ÖZBAY, Para Dans Milli Takım Sporcumuz Neziha KOÇAK ÜNAL, Antalya da ve ülkemizde ilk özel yatılı bakım merkezi ve huzurevi kurucularından Mukaddes AKSOY, Sağlık Turizm alanında başarılı çalışmalar yapan Binnur TOYSAL YİĞİTBAŞI, Tarım ve Çiftçilik alanında başarılı çalışmalar yapan Yaşar BİLGİÇ’ in başarı hikayelerini içeren kısa videolar izlendi. Ardından Sayın Valimiz Hulusi ŞAHİN tarafından Diclehan ÖZBAY, Mukaddes AKSOY, Neziha KOÇAK ÜNAL, Binnur TOYSAL YİĞİTBAŞI ve Yaşar BİLGİÇ’ e  plaketleri verildi.

Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Panelimiz Bakanlığımız Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yönetim ve Denetim Hizmetleri Daire Başkanı Av. Neslihan ETE moderatörlüğünde başladı. Bakanlığımız Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Av. Özge AYDİŞ TOY, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Tuba BİRİNCİ UZUN ve Antalya BARO’su Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seray YÖRÜK’ün sunumları ile gerçekleştirildi.

Verimli geçen panel Panelistlere Plaket takdimi ile sonra erdi.