…
19 Ocak 2018, Cuma Antalya, Türkiye

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VE BERATI


Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreninde Şehitlerimizin yakınları ve Gazilerimizle bir araya gelen Vali Münir Karaloğlu, Şehitlerimizin yakınları ve Gazilerimize devlet övünç madalyalarını ve Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanan beratlarını takdim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beraatlarını 16 Şehit yakını ile 2 Gaziye tevdi eden Vali Münir Karaloğlu, “Bu topraklar üzerinde bağımsız ve hür bir şekilde yaşamımıza vesile olan aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle şükranla yâd ediyoruz.” dedi.

Bu toprakları vatan kılmak için 1071' den bugüne şehitlerin kanı, gazilerin kahramanlığı olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, "Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bir yurdun üzerinde yaşıyoruz. Her karışında, her santiminde şehitlerimizin kanı, gazilerimizin kahramanlıkları var. Bu topraklar kolay vatan kılınmadı, kolay da vatan olarak muhafaza edilmiyor, hala mücadelemiz devam ediyor. Kıyamete kadar da bu mücadelemiz, kararlığımız, azmimiz yine devam edecek." dedi.

HAİNLERE FIRSAT VERMEDİK VERMEYECEĞİZ
Tarih yazan, tarih yapan büyük bir milletin mensubu olduğumuzu dile getiren Vali Karaloğlu, "Bunu yaparken de kalemimiz, mürekkebimiz şehitlerimizin kanları olmuştur. Bizim yazdığımız tarihi, bizim yazacağımız tarihi kimsenin kolay kolay değiştirmeye gücü yetmez. Yakın zamanda 15 Temmuz'u yaşadık. Bu milletin üzerinde gömleğiyle, ayağında terliğiyle topun, tüfeğin, savaş uçağının karşısına çıkaran Dumlupınar, Çanakkale Savaşı'ndaki ecdadımızın inancıydı, kararlılığıydı. Bu millet 15 Temmuz gecesi hainlere nasıl fırsat vermediyse, gelecekte de üzerine görev düştüğünde aynı kararlılığı gösterecektir.” diye belirtti.

Şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu ifade eden Vali Karaloğlu, Onların yaptıklarının karşılığını ödememizin mümkün olmadığını ve hatıraları karşısında, vefa duygusuyla şehit ve gazilerimizin yakınlarını her zaman başımızın üzerinde taşıyarak, onları unutmadığımızı, unutmayacağımızı ifade etmemiz gerektiğini hatırlattı.

Vali Karaloğlu’nun konuşmasının ardından şehit ve gazilerin özgeçmişleri okundu. Daha sonra Vali Münir Karaloğlu, şehit ve gazi yakınlarına devlet övünç madalyaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan beratlarını takdim etti. Törende yer yer duygusal anlar yaşandı.