…
05 Ekim 2015, Pazartesi Antalya. Türkiye

Şehit Yakınları, Gaziler ve Gazi Yakınları için catamaran turu düzenlendi


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe yaklaşık 400 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını katıldı. Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Setur Marinaya transferleri sağlanan Şehit Yakınları, Gaziler ve Gazi Yakınları, buradan hareket eden catamaranla Antalya manzarasını denizden izledi. Birbirleriyle tanışma, sohbet etme, yemek yeme ve eğlenme fırsatı bulan Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları güzel bir gün geçirdi. Etkinliğe Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Dr. Cengiz NİZAM, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Esat TONGUÇ, İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, Yardımcıları Nevzat ÖZER, Filiz TERKANLIOĞLU, E.Edip EKMEN, Sami TAMER, İl Müftü Yardımcısı Mustafa AYDIN ve yaklaşık 400 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını katıldı. Antalya İl Müftülüğü Musiki Korosu tarafından seslendirilen eserler eşliğinde birbirleriyle yakınlaşma fırsatı bulan katılımcıların güzel bir gün geçirmesi sağlandı.
İl Müdürümüz Abdullah Çalışkan, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Geziye katılanlarla tanıştık ve dertleştik. Bu vesileyle her yıl benzer etkinlikleri tekrarlayacağız. Nurlanmış şehitlerimiz ve onurlanmış gazilerimiz bizim her zaman önemsediğimiz hizmet grubumuzdur. Sadece bugüne özel değil onların her zaman yanındayız" dedi. Çalışkan, İl Müdürlüğü bünyesinde meslek elemanlarından oluşan bir psiko-sosyal destek ekibinin şehit yakınları ve gazilerle her zaman görüştüğünü, Şehit yakınları ve gazilere yasal olarak istihdam hakkının da sunulduğunu bu kapsamda Antalya'da 275 şehit yakını ve gazinin istihdamının gerçekleştirildiğini ifade etti. Atanan kişilerin mesleklerinde başarılı olmaları ve işe adaptasyonları noktasında da kendilerine her zaman destek olduklarını ifade eden İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, davetlerine icabet eden tüm Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarına gönülden teşekkür ettiğini söyledi.
Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Dr. Cengiz NİZAM, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Esat TONGUÇ ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi üyesi Eyüp KABABAŞ dernekleri adına, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik için başta Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah ÇALIŞKAN olmak üzere tüm çalışma ekibine teşekkür ettiklerini ifade etti.
Etkinlik başta Şehitlerimiz olmak üzere hayatta olan ve vefat eden tüm gazilerimiz için okunan dualarla son buldu.