…
16 Ağustos 2017, Çarşamba Antalya, Türkiye

SAYIN BAKANIMIZIN ANTALYA ZİYARETİ


lk olarak 15 Temmuz darbe girişi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem ve babası Zeki Kılınç'ın evini ziyaret eden Bakan Kaya, aileye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin selamlarını iletti.

Bakan Kaya daha sonra, iki gün önce Trabzon'un Maçka ilçesinde şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün, Türkiye'deki 80 milyonu bir araya getirdiğini ifade etti.
Çanakkale Savaşı'nda 15 yaşında 70 bin çocuğun şehit düştüğünü anımsatan Bakan Kaya, "Eren, bize 15'liklerin hala devam ettiğini, nasıl 15 Temmuz'da da çocuk şehitlerimiz, gencecik çocuklarımız şehit düştüyse Eren de bu vatan için canını korkmadan veren yavrularımızın olduğunu tekrar gösterdi. Ona da bütün şehitlerimizle birlikte Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Daha sonra bir çocuk evine geçerek, çocuklarla sohbet eden Bakan Kaya, ardından Hakkari'deki polis aracına yapılan bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Serkan Çölkesen'in annesi Zehra ve babası Bayram Çölkesen'in evini ziyaret gitti.

Burada da aileyle bir süre sohbet ederek şehitler için dua okuyan Bakan Kaya, daha sonra EXPO 2016'daki programa katılmak üzere şehit ailesinin evinden ayrıldı.

Bakan Kaya'ya ziyaretleri sırasında Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Mustafa Köse, Atay Uslu ve Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan eşlik etti.