…
15 Mart 2016, Salı Antalya, Türkiye

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VE KEPEZ SOSYAL HİZMET MERKEZİMİZİ ZİYARET ETTİ.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar-Alınması Gereken Önlemler ile İlgili, Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve komisyon üyeleri, Antalya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar-Alınması Gereken Önlemler ile İlgili, Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı DüzceMilletvekili Ayşe Keşir ve komisyon üyeleri, Antalya'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerin amacının aile bütünlüğünü korumak için yapılan çalışmaları görmek, boşanma nedenlerini öğrenmek olduğu belirtildi. 

Komisyon üyeleri Antalya Valisi Sayın Muammer Türker'i de ziyaret etti. Komisyon üyelerini bilgilendiren Türker, yurt içi ve yurt dışından aldığı göçlerle kozmopolit bir yapıya sahip olan Antalya'nın, Türkiye'de en fazla boşanmaların olduğu illerin başında geldiğini söyledi.Antalya'da Türk vatandaşlığını kazananlar hariç, yarısı Ruslar olmak üzere 80 bin civarında yabancı yaşadığını kaydeden Türker, bunun sonucu olarak aile hayatıyla ilgili olumsuzluklar yaşanabildiğini dile getirdi. Türker, devlet ve sivil toplumun el ele vererek Antalya'da aile bütünlüğünün sağlanması ve ailede meydana gelebilecek sorunların çözümü konusunda işbirliği halinde çalıştıklarını belirtti. 

Araştırma Komisyonu Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise aile bütünlüğünü geniş bir perspektifte incelediklerini belirterek, çalışmalarında ailedeki engelli birey gibi aile bütünlüğünü etkileyen tüm faktörleri dikkate aldıklarını ve 14 Mayıs'ta hazırladıkları raporu TBMM Başkanlığı'na teslim edeceklerini anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kepez Sosyal Hizmet Merkezi'ni gezen üyeler çalışmalar hakkında bilgi aldı. Keşir, burada yaptığı açıklamada, yerel ölçekteki ziyaretleri önemsediklerini belirterek, sorunu yerinde görmek ve çözüm önerilerini buna göre belirlemenin önemli olduğunu vurguladı. Çözümde sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerinin katkısının önemine dikkat çeken Keşir, boşanma olaylarının nedenleri arasında bölgesel farklılıklar olduğuna işaret etti. Türkiye'de boşanma oranının binde 1,7 olduğunu, ancak Antalya'da bu oranın binde 2'yi geçtiğini ifade eden Keşir, "Antalya'da aile mahkemesi hakimleri, sivil toplum kuruluşları ve boşanma sürecine dahil olan hukukçularımızı dinleyeceğiz. Antalya'da boşanma oranının yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bunu kısmen çok göç almasına bağlayabiliriz." dedi.