…
…
…
…
…
…
25 Aralık 2019, Çarşamba Antalya, Türkiye

Koruyucu Aile Tanışma ve Sözleşme İmza Töreni Yapıldı


İl Müdürlüğü olarak koruma ve bakım altında bulunan 6 Çocuğumuz 25.12.2019 tarihinde yapılan törenle Koruyucu Ailelerine teslim edildi. Törene Valimiz Sn. Münir KARALOĞLU, Eşi Sn. Sevim KARALOĞLU, Vali Yardımcımız Yalçın SEZGİN, İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, İl Müdür Yardımcılarımız ve koruyucu ailelerimiz katıldı.

Törende Koruyucu aileler adına konuşma yapan Hülya DEMİRYÜREK” Evlat sevgisini tatmayan ailelerin bir çocuğa dokunmasının müthiş bir duygu olduğunu” dile getirdi.

Ardından konuşma yapan İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN ise çocukların kendilerini koruyacak, ilgilenecek maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılayabilecek, kendilerini güvenle bağlayabilecekleri sıcak bir aile ortamına ihtiyacı olduğunu kaydetti. Koruyucu aile modelinin tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli olduğuna işaret eden Çalışkan, "Sıcak bir aile ortamı en iyi şartlarındaki yuva ve yurt hizmetlerinden daha iyi olduğu kuşku götürmez bir gerçek. Amacımız çocukların güven, sevgi ve şefkat içerisinde sıcak bir aile ortamında büyümelerini sağlamaktır. Antalya'da da 152 koruyucu ailemizin yanında 182 korunmaya muhtaç çocuğumuz var. Aileler çocukların sağlıklı, vatana, millete faydalı bir evlat olabilmeleri için önemli, büyük bir fedakarlık üstleniyor." ifadelerini kullandı.

İl Müdürümüzün ardından konuşma yapan Valimiz  Sn. Münir KARALOĞLU" Biz devlet olarak bu yavrulara mekanın en iyisini, elbisenin en kalitelisini, yemeğin en lezzetlisini verebiliriz. Devletimizin gücü var. Devlet bu çocuklara her şeyin en iyisini yapar ama bu hayatta parayla yapamayacağımız değerler var. Bir anne şefkatini, baba sevgisini veremiyoruz. Burada çare koruyucu aileler oluyor. Hangi semtte hangi lüks binada ev tutarsanız tutun, hangi çocuk sitesi olursa olsun bir ailenin kucaklayıcı, kuşatıcı ortamını sağlamak mümkün değil. O zaman çare, koruyucu aileler. Kimsesizlerin kimi olmak devletin, toplumun görevidir."

Valimizin konuşmalarından sonra tören Koruyucu ailelere çocukların teslim evraklarının imzalanmasıyla ile son buldu.