…
19 Ocak 2016, Salı Antalya, Türkiye

Koruyucu Aile Bilgilendirme ve Yaygınlaştırma Seminerlerine Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde Devam Edildi.


İl Müdürlüğümüz ve Kepez Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Koruyucu Aile Bilgilendirme ve Yaygınlaştırma Semineri, 18.01.2016 tarihinde Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seminere Antalya Valisi Sayın Muammer TÜRKER’in eşleri Sayın Filiz TÜRKER, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa ÖZSOY, İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, Koruyucu Ailelerimiz, Koruyucu Aile adaylarımız, Kepez Belediyesi bünyesinde görev yapmakta olan personel, yakınları ve STK üyelerinden oluşan yaklaşık 400 kişi katılım sağladı.  
    Seminerde açılış konuşmasını yapan Antalya Valisi Sayın Muammer TÜRKER’in eşleri Sayın Filiz TÜRKER, koruyucu aile olmanın önemine değinerek, çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı, eğitim ve öğretiminin sağlandığı sıcak aile ortamında yetişmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. 
     Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi Sorumlusu Sosyal Çalışmacı Kerem İÇİNAK ve Çocuk Gelişimci Alev ÇAKMAK'ın Koruyucu Aile iş ve işlemleri hakkında bilgiler verdiği seminerde, Koruyucu Aile Hizmetinin genel esasları, çocukların kazanımları, koruyucu aile hizmetinin ailelere ve çocuklara sağladığı olanaklar ve toplumsal sorumluluğun öne çıkması konuları ele alındı. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğu ifade edildi.
     Koruyucu Ailelerimizden Nilgün EROĞLU ÜSTÜN ve Ercan AY‘ın bilgi ve tecrübelerini aktardığı seminerin kapanış konuşmalarını yapan İl Müdürümüz Sayın Abdullah ÇALIŞKAN, koruyucu aileliğin önemi konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili farkındalık yaratma, koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesinin önemini anlattı. Antalya'nın Koruyucu Aile sayısında Türkiye genelinde 13. sırada olmasının İl Müdürlüğü olarak aile odaklı bu hizmete ne kadar önem verdiklerinin önemli bir göstergesi olduğunu, ancak bu hizmetlerin önemi dikkate alındığında daha iyi yerlerde olması için, olağanüstü çabayla yaygınlaştırma ve bilinçlendirme çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini, bu vesileyle tüm halkımızı Koruyucu Aile olmaya davet ettiğini belirtti.
     Oldukça verimli geçen seminer, Antalya Valisi Sayın Muammer TÜRKER’in eşleri Sayın Filiz TÜRKER ve İl Müdürümüz Sayın Abdullah ÇALIŞKAN’ın koruyucu ailelerimize çiçek takdim etmesi ile son buldu.