…
17 Haziran 2015, Çarşamba Antalya, Türkiye

Koruyucu Aile Bilgilendirme ve Yaygınlaştırma Seminerlerine Alanya'da Devam Edildi.


İl Müdürlüğümüz ve Alanya Kaymakamlığı işbirliği ile düzenlenen Koruyucu Aile Bilgilendirme ve Yaygınlaştırma Semineri, 11.06.2015 tarihinde Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Seminere Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, İl Müdür Yardımcımız Psikolojik Danışman Nevzat Özer, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Esra Özarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve diğer yetkililerle birlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan personel, yakınları ve STK üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi katılım sağladı.  
Seminerde konuşma yapan Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, koruyucu aile olmanın önemine değinerek, çocukların yeterli sevgi alabildikleri, gereksinimlerinin düzenli olarak karşılandığı, eğitim ve öğretiminin sağlandığı sıcak aile ortamında yetişmesinin çok önemli olduğunu belirtti. 
Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Nevzat Özer ise yaptığı konuşmada, koruyucu aileliğin önemi konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili farkındalık yaratma, koruyucu aileliğin ve evlat edinmenin yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesinin önemini anlattı. Antalya'nın Koruyucu Aile sayısında Türkiye genelinde 11, Evlat Edinme Hizmeti sıralamasında ise 2. olmasının İl Müdürlüğü olarak bu hizmetlere ne kadar önem verdiklerinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade eden ÖZER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın genel politikaları hakkında da önemli bilgiler verdi.
Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi Sorumlusu Sosyal Çalışmacı Kerem İÇİNAK'ın Koruyucu Aile iş ve işlemleri hakkında, Evlat Edinme Birimi Sorumlusu Sosyal Çalışmacı Ramazan ADIGÜZEL'in ise Evlat Edinme iş ve işlemleri hakkında bilgiler verdiği seminerde, çocuk ve ebeveyn ilişkisinin kurulması, bakım ve yetiştirme sorumluluğunun kazandırılması, Devlet denetiminin paylaşılması, toplumsal sorumluluğun öne çıkması konuları ele alındı. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunun ifade edildi.
Oldukça verimli geçen seminer sonrası Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in eşi Ceylan Tanrıseven, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne ve katılımcılara gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ettiğini ifade etti.