…
08 Ekim 2014, Çarşamba Antalya, Türkiye

“KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM” Toplantısı


Başbakanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın desteğiyle Bakanlığımız tarafından yürütülen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri” projesinin ikinci alt bileşeni olan “Kadın Ve Güçlenme” ana başlığı altında hazırlanan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı Muratpaşa Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ve eşi Nihan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürümü Osman Nuri Gülay ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile protokol üyeleri katıldı. Proje ile ilkokul veya ortaokul mezunu olan  genç kız ve kadınlarımızın Mesleki Açık Öğretim Lisesinde elde edecekleri becerileri doğrultusunda istihdam yaşamına katılmalarının desteklenmesi amaçlanıyor. 
 
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk konuşmasında; “Çağdaş toplum olmanın gereği toplumda ekonomik, kültürel, sosyal alanda eşitliğin sağlanmasıdır .Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu konuda çalışmalar yürütmektedir, kadınlarımızın çalışma hayatına katılması sağlanmakta ve bu çalışmaların sonucunda ülkemizin kalkınmasında kadınımıza düşen pay artacaktır” dedi. Konuşmasının ardından Antalya Valisi  Sebahattin Öztürk ve eşi Nihan Öztürk Mesleki Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencilere diplomalarını verdiler.

Nihan Öztürk yaptığı konuşmada, “Kadınlar için mesleki eğitim projesinin birinci amacının kadınların yaş sınırlaması olmadan mesleki açık öğretim liselerine kayıt yaptırmalarını sağlamak, ikincisi ise kayıt yaptıkları alanda başarılı olabilmeleri için açılacak kurslara yönlendirmektir.” dedi. Projenin hedef kitlesinin ilkokul, ortaokul ve ilköğretim mezunu kadınlar olduğuna dikkat çekti. Kadınların açık meslek liselerine yönlendirilmeleri, eğitim hayatı boyunca ve sonrasında yüreklendirilmeleri ve desteklenmeleri gerekebilir. İşte bu aşamada gönül elçilerimizin desteği çok önemli olduğuna değindi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da toplantıda yaptığı konuşmada; “Eğitimde başarının sağlanması için mutlaka eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerekir ki, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okula gitmek isteyen kişilere danışmanlık hizmeti vermeye çalışacağız” dedi.
 
Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş, "kadınlara ikinci bir şans verilmeli" diyerek projenin genel bir tanıtımını içeren bir sunum gerçekleştirdi.