…
11 Eylül 2015, Cuma Antalya, Türkiye

İZCİLİK KULUBÜ ÜYESİ ÇOCUKLARIMIZ İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜ ZİYARET ETTİ


Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze Bağlı Çocuk Evlerinde Kalan çocuklarımızdan oluşan İzcilik Ünitesi, İl Müdürlüğümüzü ziyaret etti.
          Türkiye İzcilik Federasyonuyla  İstanbul'daki İzcilik kampına katılan çocuklarımız izcilik tecrübelerini ve kamp deneyimlerini anlattılar. Kampın çok faydalı olduğunu kamptaki arkadaşlarıyla iletişim kurup sosyalleştiklerini, zorlu koşullarda yaşamanın nasıl olduğunu öğrendiklerini aktardılar. İstanbul'un tarihi yerlerini gezip kültür  turizmi de yaptıklarını ifade eden çocuklarımız; kampın kendileri için çok iyi bir deneyim olduğunu ve bir sonraki kampı sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler.
          Ziyaret Sonrası açıklama yapan İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, İl Müdürlüğü olarak çocuklarımıza her türlü sosyal ve kültürel aktivitelerin sunulmakta olduğunu, bu çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek; izciliğin din, dil, ırk ayrımı yapılmadan herkese açık olan, politik olmayan bir gençlik hareketi olduğunu, çocuklarımızın topluma kazandırılmasında önemli bir yerinin olduğunu, çocuk liderler yetiştirmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Kurum bakımındaki çocuklarımızın ruhsal, sosyal ve fiziksel  gelişimleri açısından sporun faydalarının tartışılmaz olduğunu belirten Abdullah ÇALIŞKAN,  kurumumuzun adını taşıyan bir spor kulübü kurma çalışmalarının sonuna gelindiğini, mümkün olduğunca her çocuğumuzu  ilgi alanına göre bir spora yönlendireceklerini dile getirdi.
          Özellikle Çocuk Destek Merkezlerinde (ÇODEM) kalan çocuklarımızın yeniden topluma kazandırılmaları bağlamında sportif etkinlikleri öncelediklerini ve Çocuk Destek Merkezlerinde kalan tüm çocuklarımızın rehabilitasyon süreçlerinde sporun her dalından istifade etmelerini sağladıklarını belirtti.