…
28 Haziran 2024, Cuma Antalya, Türkiye

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in Koruyucu Aile Günü mesajı;


30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kutlu Olsun!

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Ailenin bu görevi yerine getiremediği durumlarda çocuk, devlet koruması altına alınmaktadır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır.

Koruyucu Aile kavramı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelge ile özel bir günle taçlanmış, 30 Haziran tarihi "Koruyucu Aile Günü" olarak ilan edilmiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız çocuklarımız sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamını sağlayabilmek adına Koruyucu Aile uygulamasının yaygınlaşması için çok titiz çalışmalar yürütülmektedir.

İl Müdürlüğü olarak bizler de "Her Çocuğun Bir Ailesi Olmalı" ilkesiyle ülkemizin geleceği olan nesillerimize sahip çıkmak ve onları daha mutlu yarınlara hazırlamak amacıyla çocuklarımızı sevgiyle kurulan yuvalarda, koruyucu aileleriyle buluşturmaya devam ediyoruz.

İl Müdürü olarak, Koruyucu Ailelerimizin “Koruyucu Aile Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum.