…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Mart 2024, Cuma Antalya, Türkiye

İl Müdürlüğümüz koordinesinde düzenlenen 'Hukuk Klinikleri Uygulaması' Eğitimi Verildi


İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda Akdeniz Üniversitesi ve Bilim Üniversitesi Hukuk fakültesi öğrencilerine yönelik olarak 28 Şubat 1 Mart 2024 tarihleri arasında 3 günlük Hukuk Klinikleri uygulaması eğitim programı gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Galip SÖKMEN; "Geleceğin Hukuk hizmetlerini uygulayıcı olarak sizlere kurumumuzu daha yakından tanıtıp özellikle 5395 ve 6284 sayılı kanunların İl Müdürlüğümüz Hukuk Birimi tarafından nasıl uygulandığını sahada bu işleri uygulayanlar olarak sizlerle paylaşmak adına bu programı düzenledik. Programda emeği geçen katkı veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum, Programın hem öğrencilerimiz için hem de İl Müdürlüğümüz için olumlu sonuçlar vermesini temenni ediyorum" dedi. 
Düzenlenen programda Antalya Çocuk Ağır Ceza mahkemesi Başkanı Erdem ERENER, Aile İçi Şiddet Bürosu Savcısı Serdar AÇIKGÖZ , Antalya 1. Aile Mahkemesi Hakimi Emel Mehtap AYDIN, tarafından 5395 Sayılı Kanun ve 6284 Sayılı kanun kapsamında öğrencilere bilgilendirmede bulunarak uygulamalar ve vakalar hakkında örneklendirmede bulundu. Ayrıca program dahilinde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Özgür ELİTOK tarafından Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinin görev alanları ve çalışma usulleri de öğrencilere aktarıldı. 
İl Müdürlüğümüz Hukuk Hizmetleri Birim Avukatlarımız, Kadın ve Çocuk alanında görev yapan Şube Müdürü ve Kuruluş Müdürlerimiz tarafından ise Bakanlığımız Hizmet modelleri anlatılarak 5395 Sayılı Kanun ve 6284 Sayılı Kanunun ve diğer ilgili mevzuat kapsamında Bakanlığımızca yapılan iş ve işlemler hakkında bilgilendirilmede bulundu.