…
10 Kasım 2014, Pazartesi Antalya, Türkiye

Gaziler Günü muhteşem Catamaran Gezisi ile kutlandı.


19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü, Şehit ve Gaziler Birimi tarafından, Gazi ve Gazi yakınlarına yönelik yat gezisi etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe 400 Gazi ve Gazi yakını davet edilirken, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Emekli Albay Zeynel Abidin SEZER, İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, Yardımcıları Filiz TERKANLIOĞLU, İnci VURAL, Nevzat ÖZER, Sami TAMER ve Birim Sorumlusu Hüseyin KAŞTAN ile yaklaşık 300 kişilik Gazi ve Gazi yakını katıldı.  

İl Müdürlüğümüz ve Muharip Gaziler Derneği önünde toplanan Gazi ve Gazi Yakınlarımız otobüslerle SETUR Marina’ya getirilerek burada kendilerini bekleyen Mobydick Catamaran ile geziye katıldı. Catamaran’da birlikte yenen öğle yemeği ve müzikli eğlence ile birbirleriyle sohbet etme ve eğlenme imkanı bulan Gazilerimiz ve Gazi Yakınlarımızın güzel bir gün geçirmeleri sağlandı.
 
Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verdiği hizmetler hakkında bilgi veren İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN; 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun Ek 1’inci maddesi kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilen 3527 kişinin kamu kurum ve kuruluşlarına 22.07.2014 tarihinde kura ile atamalarının yapıldığını, 2500 kişinin daha atamasının yapılmasına yönelik Bakanlık nezdinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü’nce işlemleri tamamlanan 89 Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını’nın da istihdamının gerçekleştiğini ifade eden İl Müdürü Abdullah ÇALIŞKAN, bu süre içersinde İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Şehit Yakını ve Gaziler Birimi’nce 1513 Ücretsiz Seyahat Kartı başvurusu alındığını ve kartların inceleme, onay ve basım işlemlerine yönelik sürecin devam ettiğini ifade etti.
 
İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, şehidin nurlanmış, gazinin ise onurlanmış asker olduğunu, Şehit Yakını ve Gazilere olan şükran borcunun hiçbir şekilde ödenmesinin mümkün olmadığını, ancak güzel bir gün geçirmelerine vesile olmanın Şehit, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakını her birey için bir borç olduğunu belirterek, düzenlenen bu etkinlik vesilesiyle ebediyete intikal etmiş Gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla andığını ifade etti.