…
08 Ekim 2014, Çarşamba Antalya, Türkiye

Çocuk Hakları Komitesi Expo 2016 Tema Yazılımı Etkinliği


Expo Konseyi Kreatif Çalışma Grubu tarafından yürütülen “Tema Yazılımı Projesi” kapsamında şehrimiz için büyük önem taşıyan EXPO 2016 Antalya Organizasyonuna Kurum olarak katkıda bulunmak amacı ile bu etkinlik düzenlenmiştir.
Etkinliğimize, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çocuk Hakları Dairesi Başkanlığı ve İl Müdürlüğümüz koordinesinde oluşturulan Antalya Çocuk Hakları Komitesi üyesi ve bağlı kuruluşlarımızda korunma ve bakım altında kalmakta olan çocuklarımız katılım sağlamıştır.
Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdür Yardımcısı Nevzat ÖZER yapılan tema çalışmasını “EXPO 2016 Antalya organizasyonu ulusal ve uluslararası düzeyde çok önemli bir organizasyondur. EXPO 2016’nun teması ise bilindiği gibi “Çocuk ve Çiçek” dir. Kurum olarak çocuk temasının ve konusunun çocuklarımız tarafından ele alınması, düşünsel, resimsel ve hikayesel anlamda orijinal katkılarını, görüş ve düşüncelerini almayı amaçladık.” Şeklinde özetlemiştir.
Tema yazılımı, katılımcıların temalarını uygulama konusunda başvurabilecekleri resmi metinlerdir. Amaç, tema yazılımı ile çocukların çizdiği resimlerin hayal dünyaları ile ilgili değerlendirilmesi, çocukların yaptığı çalışmaların katalog haline getirilmesi, EXPO Alanında yapılacak yapıların Çocuk resimleri ile ilişkilendirilmesi ve Kreatif Demo Çizimlerinin yapılmasını sağlamaktır.
Çocuk da, çiçek gibi insanlığın ortak geleceğini, umudunu ifade etmektedir.
Çocuklar için, “Çocukların Her Türlü İhmal ve İstismardan Korunarak Sağlıklı Gelişimini Temin Etmek” görevini yürüten Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü, yapılan etkinlikle, Tema Yazılımı Projesine dahil olan ilk Resmi Kurum olmuştur.