…
16 Nisan 2015, Perşembe Antalya, Türkiye

Çocuk Hakları Komitemiz TRT 37’nci Uluslararası 23 Nisan Şenliği kortej geçişine katıldı.


Kortej geçişi, Falez kavşağından başlayarak Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) son buldu. Kortej geçişine ve AKM’ de gerçekleşen Çocuk ülkesi açılışına Vali Muammer Türker, TRT Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin İşler, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, İl Emniyet Müdürü Cemil TONBUL, İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, vatandaşlar ve İl Müdürlüğümüz koordinesinde oluşturulan Çocuk Hakları Komitesi üyesi 80 çocuk katıldı.
Şenlik için 34 ülkeden gelen 400 çocuk, Falez Kavşağı'nda toplandı. Ülkelerine özgü kıyafetler giyip dans gösterisi yapan çocuklar, Antalyalıları selamladı. Ellerinde bayraklar ve balonlarla renkli görüntüler oluşturan çocuklardan oluşan kortej, AKM  önünde sonlandı.
Vali Türker kortej yürüyüşünün ardından AKM önünde yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde milletimizin özgür iradesini temsil eden ve milli egemenliğimizin simgesi olan TBMM’nin açılışının 95’inci Yıl kutlamaları kapsamında Antalya’mızda düzenlenen TRT 37’nci Uluslararası 23 Nisan Şenliği’ne hoş geldiniz” dedi.
 Dünyanın dört bir yanından Antalya'ya gelen çocukların gerçek bayram coşkusunu oluşturduğunu söyleyen Vali Türker, Çocuk şenliğini Antalya'da yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Türkiye'nin gözbebeği ve dünyanın gözde kentlerinden olan Antalya’nın hoşgörü ve demokrasi ile yoğrulmuş evrensel bir kimliğe sahip olduğunu kaydeden Vali Türker,  “Antalya, turizm ve doğal güzelliklerinin yanı sıra ev sahipliği yaptığı büyük organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil etmektedir. Bugün de bu kadar çocuğu bir araya getiren organizasyonu başarıyla gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Çocuklara bayram hediye eden bir millet olmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Vali Türker, yabancı çocuklarla Türk çocuklarının bu festivalle kaynaştığını vurguladı. Vali Türker, başta TRT Kurumu olmak üzere şenliğin gerçekleşmesinde  emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından  Vali Türker, protokol ile  kurdele keserek  Çocuk Ülkesinin açılışını yaptı.
Dünya çocukları, şenlik kapsamında açılan Çocuk Ülkesinde kendileri için düzenlenen aktivitelere katıldı.