…
08 Şubat 2016, Pazartesi Antalya, Türkiye

Çocuk Evlerimizin Gururlandıran Başarısı


Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğümüze bağlı çocuk evlerimizde korunma ve bakım altında kalmakta olan çocuklarımızdan 36'sı 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminin 1. yarıyılında takdir belgesi, 45'i teşekkür belgesi ve 7'si onur belgesi aldı. 
     Başarılı öğrencilerden Pınar Türe ise bir adım öne çıktı. Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi olan 16 yaşındaki Pınar Türe, takdir almakla kalmadı, 93.47 puan ortalaması ile okul birincisi de oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek' projesiyle 5 yıldızlı tatille ödüllendirdiği 754 okul birincisi arasında yer alan Pınar Türe, Side'de 5 yıldızlı otele annesini ve ablasını da götürdü. Çocuk Evlerimizin gururlandıran başarısını İl Müdürlüğümüz Konferans Salonu'nda başarı sahibi çocuklarımızı tek tek tebrik ederek ödüllendiren İl Müdürümüz Sayın Abdullah Çalışkan, çocuk evleri ile kendine güvenen, toplumla iç içe ve kendi ayaklarının üzerinde durabilen bir gençlik yetiştirmenin amaçlandığını anlattı. "Çocuk Evlerimizde personelimiz tüm çocuklarla tek tek ilgileniyor. Hem aile sıcaklığını yaşatıyor hem de derslerinde yardımcı oluyor" diye konuştu. 
     Çocuk evleri modeline geçilmesinin ardından başarı ortalamasının sürekli arttığının altını çizen Çalışkan, "Okuldaki başarılarının artması da çocuklarımızın huzurlu bir ortamda yaşadıklarını kanıtlıyor" dedi. Çalışkan, modelin esas başarısının daha ileriki yıllarda daha net görüleceğini sözlerine ekledi.