…
15 Şubat 2016, Pazartesi Antalya, Türkiye

Çocuk Evi'nden golf şampiyonluğuna


Çocuk Evleimizde kalmakta olan çocuklarımızdan Fevzi Asker, Türkiye Golf Federasyonu'nun düzenlediği Federasyon Kupası'nın erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Yaş sınırlaması olmayan turnuvada çoğunluğunu işadamlarının oluşturduğu turnuvada tecrübeli rakiplerini yenen Fevzi ASKER Türkiye Şampiyonu oldu.

İLK YIL DERECE ALDI 
Fevzi Asker 8 yaşındayken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün turistik tesislere düzenlediği bir gezide golf sporu ile tanıştı. Çocukluk oyunlarına benzettiği golfe gösterdiği yoğun ilgi, National Golf Kulübü eğitmenlerinin dikkatini çekti. Sıkı bir çalışma programına giren Fevzi Asker, ilk derecesini de golf sporuna başladığı 2009 yılında 9-11 yaş gruplarında Antalya dördüncülüğü ile aldı. Kendi yaş grubunda 2010 yılında Antalya birincisi olan Asker'in başarısı kendisini Türkiye Golf Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'na taşıdı. İstanbul'da 2011 yılında gerçekleşen Türkiye Yıldızlar Şampiyonası'nda 8-12 yaş grubunda Türkiye ikincisi olan Fevzi Asker en büyük başarısını ise 2015 yılında Federasyon Kupası'nda Türkiye şampiyonu olarak elde etti. 

HEDEF MİLLİ TAKIM 
Son iki yıldır Türk Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan ve sezon antrenmanlarına katılan Fevzi Asker 18 yaşını doldurduktan sonra milli takıma çıkmayı hedefliyor. Aynı zamanda Antalya Maarif Koleji öğrencisi olan ve her dönemi takdirle bitiren Fevzi Asker, devlet korumasındaki kardeşleri için çok önemli bir rol model oldu. Tiger Woods ve Jack Nicklaus gibi ünlü golfçüleri örnek aldığını söyleyen Asker'in hedefi ise eğitimine Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda devam etmek ve dünyaca ünlü bir golfçü olmak. 

HEDEF BAŞKA FEVZİ'LER
İl Müdürümüz Abdullah Çalışkan, devlet güvencesine teslim edilen çocukların topluma yararlı insanlar olarak yetişmeleri için çalıştıklarını anlattı. Bu bağlamda sporun önemine değinen Çalışkan, çocukların yetenekli olduğu spor dallarına yönlendirdiklerini ifade etti. Fevzi Asker'in Antalya'yı gururlandıran başarılarının da bu çalışmaların bir ürünü olduğunu dile getiren Çalışkan, hedeflerinin yeni Fevzi'ler yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi.